Fettskolan - Bästa maten för hälsan – finns den?

Det senaste decenniet har kunskapen om mat och hälsa ökat kraftigt. Trots detta har förvirringen kring vad som är den bästa maten ökat. Vi möts av motstridiga råd och många förespråkar olika dieter. I Sverige har det blivit populärt igen att äta mycket animaliska fetter och nationell statistik visar att vi äter mera smör, grädde, fet ost, bacon och rött kött.

Utbildningsdagen sätter fettet i fokus och går från fettsyrakemi via forskning om kost och hälsa, aktuella undersökningar om svenskars matvanor, rykande färska uppdaterade nordiska kostråd och praktiska tips om hur vi kan jobba, till smakupplevelser. Dagens föreläsare har i sin profession ägnat många år åt frågan.

 

 

 

 

 

 

 


Uppdaterad: 2015-09-24

Senaste nytt på Janusinfo
  • Förskriv folsyragenerika

    Den 1 januari utträder Folacin som innehåller 5 mg folsyra ur läkemedelsförmånen. Förskriv generika för att utbyte på apotek och expedition inom förmånen ska kunna ske.

    2017-12-14
  • Tio rekommendationer vid njursvikt och albuminuri

    Tidningen Evidens: Njursvikt medför ökad risk för kardiovaskulär sjukdom. Tidig diagnos innebär ökad möjlighet att bromsa försämringstakten.

    2017-12-13