Fettskolan - Bästa maten för hälsan – finns den?

Det senaste decenniet har kunskapen om mat och hälsa ökat kraftigt. Trots detta har förvirringen kring vad som är den bästa maten ökat. Vi möts av motstridiga råd och många förespråkar olika dieter. I Sverige har det blivit populärt igen att äta mycket animaliska fetter och nationell statistik visar att vi äter mera smör, grädde, fet ost, bacon och rött kött.

Utbildningsdagen sätter fettet i fokus och går från fettsyrakemi via forskning om kost och hälsa, aktuella undersökningar om svenskars matvanor, rykande färska uppdaterade nordiska kostråd och praktiska tips om hur vi kan jobba, till smakupplevelser. Dagens föreläsare har i sin profession ägnat många år åt frågan.

 

 

 

 

 

 

 


Uppdaterad: 2015-09-24

Senaste nytt på Janusinfo
  • Retapamulin (Altargo) slut på svenska marknaden

    Sedan tidigare har tillverkningen av retapamulinsalva (Altargo) som används vid svinkoppor upphört och under sommaren 2018 har lagret tagit slut på den svenska marknaden.

    2018-09-21
  • Anpassa mängden förskrivet läkemedel per uttag

    TLV skärpte nyligen tolkningen av den så kallade 90-dagarsregeln. För patienten medför det att mängden läkemedel som kan expedieras inom förmånen vid ett tillfälle styrs på ett annat sätt.

    2018-09-18