Kommersiellt obunden läkemedelsinformation riktad till läkare och sjukvårdspersonal

Aktuell fortbildning

Kvällsseminarium: ”Braining”- patienter och personal tränar tillsammans i psykiatrisk vård

Kursnamn: Kvällsseminarium: ”Braining”- patienter och personal tränar tillsammans i psykiatrisk vård

Kursstart: 2019-11-1417:15:00

Kursslut: 2019-11-1419:30:00

Information: Lokal: World Trade Centre Stocholm, Klarabergsviadukten 70 Registrering/avprickning samt mingel med wrap och kaffe/te från kl 17.15.
Föreläsningen hålls mellan kl 18.00 - 19.30


Kan något så banalt som träning i grupp i psykiatrin minska behov av läkemedel och behov av psykiatrisk vård? Varför tillämpas inte kunskap om betydelse av fysisk aktivitet i psykiatrisk heldygnsvård? Alla vet att träning är bra för hela kroppen även hjärnan. Ändå blir inte träningen av. Patienter i psykiatrisk specialistvård är extra hårt drabbade av oförmåga att få till träning. Positiva budskap om träningens effekter sprids överallt i media. Informationen är bra, men ändå kvarstår problemet att klara av att träna när man är psykiskt sjuk. De drabbade vill träna men klarar det inte då ångest, depression och stress stukar energin och initiativförmågan. Braining är ett koncept i psykiatrisk vård, där personalen leder dagliga pulshöjande grupp- träningspass som patienter i både öppenvård och heldygnsvård kan delta i som tillägg till den vanliga behandlingen. Braining har tagits fram och utvecklas på Psykiatri sydväst, Huddinge sjukhus, SLSO i Region Stockholm. Nu blir det ett forskningsprojekt vid Centrum för psykatriforskning tillsammans med professor Carl Johan Sundberg, KI. Grundarna av Braining, psykiatrikerna och forskarna Lina Martinsson och Åsa Anger berättar hur de praktiskt omsätter evidens om hur träning påverkar kropp inklusive hjärnan.

För fullständig information, se bifogat pdf-program

Program: : ”Braining”- patienter och personal tränar tillsammans i psykiatrisk vård

Plats: World Trade Center, Klarabergsviadukten 70, Stockholm

Målgrupper: Läkare
Sjuksköterska
Övrig, annan

Terapiområde: Psykiatriska sjukdomar
Allmänmedicin

Arrangör: Expertgrupp läkemedel för psykisk hälsa
Medicinsk fortbildning, HSF
Region Stockholms läkemedelskommitté

Anmälan senast: 2019-11-11

Avgift: Kostnadsfri

Program: Fullständigt program (PDF)

Förtäring: Förtäring serveras

Aktiv


Tack för din anmälan! Bekräftelsemail skickas till din e-post!

Har du frågor - kontakta fortbildningsarrangören. Se info/kontakt.

Din anmälan till fortbildning sparas i Region Stockholms register, men bara så länge det krävs för administrationen. Läs mer om behandling av personuppgifter.

Om våra fortbildningar.

På sidan listas aktuella fortbildningar och seminarier som anordnas av Region Stockholms läkemedelskommitté och dess expertråd samt av andra aktörer inom Region Stockholm.

För vem?

Fortbildningarna riktar sig till läkare och sjuksköterskor samt övrig intresserad hälso- och sjukvårdspersonal som är verksamma inom Stockholms län.
Information om vilken målgrupp fortbildningen riktas till ser du i respektive program.

Alla aktiviteter är producentoberoende och de allra flesta är helt kostnadsfria.

Du kan söka på fortbildningar inom ett visst terapiområde, under en viss månad eller målgrupp. Anmäler dig gör du sedan direkt här på sajten via länk på sidan med informationen om ditt aktuella fortbildningstillfälle.