Kommersiellt obunden läkemedelsinformation riktad till läkare och sjukvårdspersonal

Aktuell fortbildning

Antibiotika lokalt och globalt

Kursnamn: Antibiotika lokalt och globalt

Kursstart: 2020-02-0512:30:00

Kursslut: 2020-02-0517:00:00

Information: Strama Stockholm inbjuder till en spännande eftermiddag med ett globalt perspektiv på antibiotika.
Inte sällan uppger patienter att de är allergiska mot penicillin, en uppgift som kan vara svår att värdera. Eva Vikström Jonsson, klinisk farmakolog och ledamot i Expertgruppen för lung- och allergisjukdomar, ger oss här redskap för hur misstanken om överkänslighet kan hanteras.
Cecilia Stålsby Lundborg presenterar sitt arbete om antibiotikaanvändning och resistens där hon på senare tid blivit uppmärksammad för en ny metod att rena vatten från antibiotikarester. Cecilia är professor vid Karolinska institutet och har länge arbetat i både Indien och Kina med olika aspekter av resistensproblematiken.
Vi kommer också att prata om det patientcentrerade samtalet och hur det kan vara till nytta för en klok antibiotikaanvändning. Helene Bodegård har initierat, och i samarbete med STRAMA, utformat utbildning för läkarstudenter och kliniskt aktiva läkare som tränas i konsultationsmetodik och bedömning av vanliga infektioner. Detta vävs ihop så att läkare och patient kan reda ut de frågor som uppstår och på ett effektivt sätt nå samsyn kring hur patientens infektion bör hanteras.

Program: Tema: Antibiotika lokalt och globalt
Se program nedan

Plats: Spårvagnshallarna konferens, Birger Jarlsgatan 57 A, lokal Spårvagnen

Målgrupper: Läkare
Sjuksköterska
Övrig, annan

Terapiområde: Infektionssjukdomar
Allmänmedicin

Arrangör: Strama Stockholm
Smittskydd Stockholm

Anmälan senast: 2020-02-04

Avgift: Kostnadsfri

Program: Fullständigt program (PDF)

Förtäring: Förtäring serveras

Aktiv


Tack för din anmälan! Bekräftelsemail skickas till din e-post!

Har du frågor - kontakta fortbildningsarrangören. Se info/kontakt.

Din anmälan till fortbildning sparas i Region Stockholms register, men bara så länge det krävs för administrationen. Läs mer om behandling av personuppgifter.

Om våra fortbildningar.

På sidan listas aktuella fortbildningar och seminarier som anordnas av Region Stockholms läkemedelskommitté och dess expertråd samt av andra aktörer inom Region Stockholm.

För vem?

Fortbildningarna riktar sig till läkare och sjuksköterskor samt övrig intresserad hälso- och sjukvårdspersonal som är verksamma inom Stockholms län.
Information om vilken målgrupp fortbildningen riktas till ser du i respektive program.

Alla aktiviteter är producentoberoende och de allra flesta är helt kostnadsfria.

Du kan söka på fortbildningar inom ett visst terapiområde, under en viss månad eller målgrupp. Anmäler dig gör du sedan direkt här på sajten via länk på sidan med informationen om ditt aktuella fortbildningstillfälle.