Kommersiellt obunden läkemedelsinformation riktad till läkare och sjukvårdspersonal

Fettskolan

– Bästa maten för hälsan – finns den?

Inledning och presentation - Mai-Lis Hellénius

Det senaste decenniet har kunskapen om mat och hälsa ökat kraftigt. Trots detta har förvirringen kring vad som är den bästa maten ökat. Vi möts av motstridiga råd och många förespråkar olika dieter. I Sverige har det blivit populärt igen att äta mycket animaliska fetter och nationell statistik visar att vi äter mera smör, grädde, fet ost, bacon och rött kött.

Utbildningsdagen sätter fettet i fokus och går från fettsyrakemi via forskning om kost och hälsa, aktuella undersökningar om svenskars matvanor, rykande färska uppdaterade nordiska kostråd och praktiska tips om hur vi kan jobba, till smakupplevelser. Dagens föreläsare har i sin profession ägnat många år åt frågan.

Från fettsyror via kostforskning till tallriken - Mai-Lis Hellénius

Hinner doktorn prata mat? - Mattias Damberg

Kan sjuksköterskan prata mat? - Matthias Lidin

Skräddarsydda råd om mat - Anna Norhammar

Vad är rätt fett i praktiken? - Vad äter svenska folket?- Åsa Brugård Konde

Framtidens kock värnar om gästens hälsa - KC Wallberg

Varför är högt blodtryck så farligt? - Anette Allhammar