Kommersiellt obunden läkemedelsinformation riktad till läkare och sjukvårdspersonal

  • Start
  • / Nyheter
  • / Landstinget ser över möjligheten att starta HPV-vaccinationen

Landstinget ser över möjligheten att starta HPV-vaccinationen

Publicerat 2011-10-19

– Livmoderhalscancer är den näst vanligaste cancerformen hos kvinnor under 45 år och därför är det angeläget undersöka alla möjligheter att starta HPV-vaccinationen för Stockholms läns unga flickor, säger Henrik Almkvist, chefläkare i Stockholms läns landsting, i ett pressuttalande.

I dag har Stockholms läns landsting tagit kontakt med leverantörerna av vaccin mot livmoderhalscancer på den svenska marknaden, Glaxosmithkline och Sanofi pasteur MSD. Syftet är att inleda samtal om hur vaccinationen mot livmoderhalscancer för Stockholms läns flickor ska kunna komma igång trots att upphandlingen av vaccinet är överklagad.

Det är inte klart hur och om Stockholms läns landsting ska starta en allmän och kostnadsfri vaccination innan processen kring den nationella upphandlingen är avgjord. Inbjudan till samtal med vaccinleverantörerna är en del i att undersöka de möjligheter som finns.

Jenny Stenbacka

Källa:
  1. Stockholms läns landsting. Stockholms läns landsting bjuder in vaccinleverantörer till samtal om möjlighet till start av HPV-vaccination. Pressmeddelande 2011-10-19

Senast ändrad