Kommersiellt obunden läkemedelsinformation riktad till läkare och sjukvårdspersonal

  • Start
  • / Nyheter
  • / Nya Läkemedelsboken anpassad till läsplattor och telefoner

Nya Läkemedelsboken anpassad till läsplattor och telefoner

Publicerat 2013-12-05
Läkemedelsboken

Den 19:e upplagan av Läkemedelsboken finns nu tillgänglig. Boken produceras av Läkemedelsverket och finns både i tryckt form och på webben.

All sjukvårdspersonal med förskrivningsrätt kan få ett exemplar av boken utan kostnad. Till vårdcentralerna i Stockholms län skickas boken automatiskt ut.

Sjukhuskliniker, geriatriska enheter och övriga vårdgivare får själva beställa boken. Lämpligtvis kan kliniksekreteraren inventera klinikens behov och gör en enhetlig beställning.

Så beställer du som sjukvårdspersonal i Stockholms län

1. Skicka ett mejl till klokalistan.hsf@regionstockholm.se

2. Skriv Läkemedelsboken som ärende

3. Ange mottagare, leveransadress och antal exemplar (ifall sambeställning till flera kollegor)

Nyheter 2014

Den nya utgåvan av Läkemedelsboken har två nya kapitel, Läkemedelstillförsel till patienter med enteral nutrition och Dosdispenserade läkemedel (endast webben). Alla kapitel är uppdaterade, vissa har nya författare till exempel: Anemi, Anafylaxi och Vitaminer mineraler och spårämnen.

Den nya webbversionen av Läkemedelsboken har responsiv design, viket innebär att utseendet anpassas till telefoner, surfplattor och datorer med olika skärmstorlekar. Andra nyheter i webbversionen är att terapirekommendationer, figurer och faktarutor ligger först i varje kapitel och vetenskapliga referenser länkas direkt till originalartikel eller sammanfattning.

Producentobunden källa

Läkemedelsboken innehåller producentoberoende information om läkemedelsbehandling vid vanliga sjukdomstillstånd. Boken innehåller också allmän information om läkemedelsanvändning, gällande regler, samt specialkapitel om bland annat förgiftningar och olagliga läkemedel.

Boken vänder sig framför allt till specialister i allmänmedicin, läkare under specialistutbildning eller allmäntjänstgöring samt medicin- och farmacistuderande, men också till läkare som behöver råd vid medicinska problem utanför den egna specialiteten.

Elin Jerremalm

Källa:
  1. Läkemedelsverket. Ny utgåva av Läkemedelsboken – i tryck och webbversion. Nyhet 2013-12-05

Senast ändrad