Gå till innehåll

Kommersiellt obunden läkemedelsinformation riktad till läkare och sjukvårdspersonal

Nu finns Kloka Listan 2015 tillgänglig

Publicerat 2015-01-19

Kloka Listan 2015 kommer att skickas ut de närmsta veckorna. Nu finns Kloka Listan 2015 för förskrivare som elektronisk version här på www.janusinfo.se.

Kloka Listan 2015 kommer att skickas ut de närmsta veckorna. Nu finns Kloka Listan 2015 för förskrivare som elektronisk version här på www.janusinfo.se.

Nytt för i år är att Kloka Listan även finns som webbapp. Webbappen kan endast laddas ner till smartphone eller surfplatta från janusinfo.se/klokalistan, eller genom att scanna QR-koden nedan. Lägg till Kloka Listan på hemskärmen och få tillgång till en mobilanpassad version av Kloka Listan som även fungerar när du inte är uppkopplad. (Se till att ta bort din nedladdade Kloka Listan 2014 från mobilen.)

Kloka Listan till vården

Till vårdcentralerna, akutsjukhusen, vissa privata mottagningar samt till de geriatriska enheterna i Stockholms län kommer den tryckta förskrivarversionen att skickas ut automatiskt de närmaste veckorna. Övriga vårdgivare är välkomna att beställa Kloka Listan via e-post; klokalistan.hsf@regionstockholm.se.

Patientversion till väntrum

Lådställ med den tryckta versionen av Kloka Listan för patienter kommer också att levereras till
vårdcentralerna och akutsjukhusen. Patientversionen distribueras även till flertalet apotek i länet.
1177 Vårdguiden publiceras patientversionen av Kloka Listan den 20 januari.

Fortbildning på din arbetsplats

För närmare kunskap om rekommendationerna i Kloka Listan och din verksamhets
läkemedelsanvändning, vänligen kontakta Stockholms läns läkemedelskommittés
informationsläkare och informationsapotekare. Detta kan du göra genom att e-posta en
intresseanmälan till marie.schill@regionstockholm.se.

FAKTA Kloka Listan 2015
Kloka Listan innehåller evidensbaserade rekommendationer av kostnadseffektiva läkemedel för vanliga sjukdomar. Kloka Listan tas fram av Stockholms läns läkemedelskommitté och dess expertråd inom olika terapiområden. Kloka Listan finns i flera versioner:

  • Kloka Listan vänder sig till förskrivare inom såväl öppen som sluten vård.
  • Kloka Listan för patienter är språkligt anpassad för målgruppen och omfattar inom några områden råd och rekommendationer för egenvård utöver de som finns i övriga versioner av Kloka Listan.
  • Kloka Listan – Rekommenderade och upphandlade läkemedel med synonymer finns som hjälp vid ordination och beställning till läkemedelsförråd i olika vårdformer.

Janusredaktionen

Observera: nyhetstexterna är aktuella när de publiceras och uppdateras normalt inte.

Senast ändrad