Gå till innehåll

Kommersiellt obunden läkemedelsinformation riktad till läkare och sjukvårdspersonal

Direktlänk till Kloka Listan från Viss

Publicerat 2017-03-16

För de vårdprogram där det finns en rekommenderad läkemedelsbehandling i Kloka Listan finns nu en direktlänk från Viss till respektive avsnitt.

För att snabbt kunna se vilka läkemedel som rekommenderas på Kloka Listan, inom berörda vårdprogram i Viss, finns nu en rubrik sist i behandlingsavsnittet som heter Kloka Listan 2017.

Se exempel från vårdprogrammet Pityriasis versicolor nedan.

Genom att klicka på plustecknet bredvid ugglesymbolen i rubriken öppnas motsvarande avsnitt till vårdprogrammet i Kloka Listan. Väl inne i Kloka Listan går det sedan att scrolla för att läsa hela texten eller söka på annat avsnitt.

Ibland kan direktlänken gå till överliggande rubriknivå som till exempel för Sårinfektioner där länken går till Hud- och mjukdelsinfektioner eller för vårdprogrammet Reumatoid artrit där länken går till huvudavsnittet Smärta och inflammation.

Observera att det efter klicket på plustecknet kan dröja några sekunder innan texten i Kloka Listan framträder. För att stänga Kloka Listan klickas på minustecknet.

Vårdprogram med flera kopplingar

För vårdprogram som har flera avsnitt i Kloka Listan syns samma rubrik men plustecknet saknas. Istället nås rekommendationerna genom att klicka på underliggande länkar, som till exempel i vårdprogrammet Behandling med nya antikoagulantia (NOAK) där det länkas till de tre indikationerna nedan.

Det finns flera vårdprogram i Viss som inte har någon rekommendation i Kloka Listan och för dessa saknas både rubrik och direktlänk.

Kopplingen mellan Viss och Kloka Listan är resultatet av ett samarbete med målet att koordinera vårdprogram i Viss och Kloka Listan.

Susanne Elfving

Observera: nyhetstexterna är aktuella när de publiceras och uppdateras normalt inte.

Senast ändrad