Gå till innehåll

Kommersiellt obunden läkemedelsinformation riktad till läkare och sjukvårdspersonal

Experter möter industrin i speed-dating

Publicerat 2018-09-11

I korta, snabba möten utbyter Stockholms läns läkemedelskommitté information om nya läkemedel med representanter för läkemedelsindustrin under onsdagen.

Människor i möte.

Mötesplats Läkemedel är ett samarbete mellan Stockholms läns läkemedelskommitté och Läkemedelsindustriföreningen, LIF. Under en intensiv eftermiddag kommer cirka 60 av de experter som ingår i Stockholms läns läkemedelskommittés expertråd att möta läkemedelsindustrin i enskilda möten. Det blir mellan 100 och 200 möten på 13 minuter vardera.

– Företagen får presentera produkter som är på gång in på den svenska marknaden inom de närmsta åren och vi har möjlighet att ställa frågor. Vi ser fram emot att samverka på det här sättet för att se hur de nya läkemedlen kan skapa mest nytta för våra patienter, säger Gerd Lärfars, ordförande i Stockholms läns läkemedelskommitté.

Även Samverkansgruppen för nya läkemedel som finns inom Stockholms läns landsting deltar. Gruppen består av representanter från Stockholms läns läkemedelskommitté, Hälso- och sjukvårdsförvaltningen samt Stockholms läns landstings medarbetare i den nationella samverkansmodellen för läkemedel.

Karin Nordin

Observera: nyhetstexterna är aktuella när de publiceras och uppdateras normalt inte.

Senast ändrad